Da statsministeren i Nepal fikk en Bibel

Foto: Krish Dulai på Wikimedia Commons – cc by-sa

For 60-70 år siden var det knapt noen kristne i Nepal, dette lille fjellandet med 30 millioner innbyggere.  I dag er situasjonen en annen. Så mange som kanskje 850.000 mennesker er i dag kristne. I går fikk jeg en e-post fra noen venner fra Nepal som bor i Norge. De forteller om landets statsminister som akkurat har besøkt USA:

“I går så vi på nyhetene fra Nepal.  Et av innslagene fortalte historien om vår statsminister Dr. Baburam Battarai og hans barneskolelærer Elanor J. Elkins. Hun er fra USA og arbeidet nesten 29 år i Nepal som barneskolelærer i landsbyen hvor Battarai vokste opp. I dag er Elkins 73 år. Hun hadde opplevd Guds kall til Nepal som lærerinne. Skolen hun arbeidet på har fostret mange mennesker, blant annet vårt lands statsminister. Hun fortalte på nyhetene at Battarai var en veldig disiplinert og fokusert elev. Han var alltid best i klassen, og etter hvert blant de beste studentene i landet.

Statsministeren har akkurat avsluttet et besøk i FNs hovedkvarter i USA. På tross av et travelt reiseprogram, tok han seg tid til å besøke Eleanor J. Elkins, sin gamle lærerinne. I Nepal hadde hun navnet Guru Ama. Navnet betyr lærer eller mor. Møtet mellom de to ble tårevått og emosjonelt, og begge gav hverandre gaver og uttrykte lykkeønskninger. Statsministeren gav typiske gaver fra Nepal, mens den gamle lærerinnen gav ham en Bibel på nepali. Da hun overrakte gaven sa hun: «Gud har utvalgt deg til denne posisjonen for at du kan bringe lys til ditt land!»

Statsminister Battarai, som er kommunist, uttalte følgende da han fikk Bibelen: «Vi tror ikke på noen gud, men for meg så er du Guds engel, du er min andre mor, etter min virkelige mor, og hvis verden fortsetter å produsere personer som deg, vil verden bli et bedre sted. Jeg vil alltid huske hva du lærte oss, at det er bedre å gi enn å få. Du har ofret ditt liv for oss, og jeg ønsker å følge ditt eksempel.»

Mitt mål med å skrive dette er ikke å fokusere på statsministeren, men å gi ære til denne kvinnen som har gitt sitt liv i tjeneste for Gud. Dette symboliserte hun ved å gi en Bibel til vår statsminister. Hun gjorde det som hun opplevde var hennes ansvar, og med sitt liv er hun en modell for mange, særlig for Statsminister Battarai av Nepal.

Det er spennende at en kommunistisk statsminister i et hinduistisk land mottar Bibelen. Battarai sa selv at Bibelen er en nyttig bok, og at han leser den. La oss be om at Gud åpenbarer seg for ham, og at han kan være en som kan gi lys og håp til vår nasjon. Vårt folk lengter etter en god leder. La oss be om at Battarai kan være denne gode lederen.”


Comments

One response to “Da statsministeren i Nepal fikk en Bibel”

  1. Terje Konradsen Avatar
    Terje Konradsen

    Fint tiltak, jeg prøver å følge med. Du har noe å si om disse tema, så stå på!