Hvert femte minutt blir en kristen drept for sin tro

Foto: Paullew på Flickr – cc by-nc-nd

Jeg har hørt det sagt at det aldri har blitt drept flere for sin kristne tro, enn hva som er tilfellet i dag. For et par dager siden kom jeg over en kronikk i Svenska Dagbladet som tok opp dette temaet.

Jeg kjenner ikke denne avisen i særlig grad, og vet ikke hvor avisen plasseres politisk. Likevel fant jeg artikkelen svært interessant, og vil gjerne dele den med flere. Du finner den ved å trykke på denne linken.

Det er flere tanker som slår meg etter å ha lest artikkelen: Hvorfor skrives det ikke mer i norsk dagspresse om disse martyrene?
–          Er det empiriske bakgrunnsmaterialet for dårlig til at aviser i Norge velger å skrive om slike hendelser?
–          Er kristne ikke flinke nok til å kommunisere hva som skjer?
–          Skrives det ikke om dette fordi det eksisterer en slags form for antikristelig holdning hos mange journalister, og at de derfor ikke finner det nødvendig å skrive om dette?
–          Dersom tallene er korrekte, så står vi overfor et kjempestort brudd på menneskerettighetene i mange, mange land. Er det fordi dette rokker med norsk dagspresses paradigme om at kirken historisk har vært på parti med «overgriperen», og at det av denne årsak ikke er noen i dagspressen som tar det opp?

Jeg håper de to siste punktene er feil.

Denne saken har aktualitet akkurat nå, siden den iranske pastoren og tobarnsfaren Youcef Nadarkhani er dømt til døden i Iran. Avisene Vårt Land og Dagen har skrevet om ham, men jeg har ikke registrert at andre aviser har gjort dette. Dagen skrev i går at åtte personer ble henrettet 3. oktober.

Dette minner oss om hvor takknemlige vi trenger å være for demokrati og frihet.


Comments

One response to “Hvert femte minutt blir en kristen drept for sin tro”

  1. Sterk lesing. Takk for at du tar opp temaet!