Ledersamling for Ungdom i Oppdrag Nord-Europa

I går kom jeg hjem etter tre dager med møter i Sverige, hvor et femtitalls ledere for Ungdom i Oppdrag Nord-Europa var samlet. Det var kjekt å treffe gamle venner, og bli kjent med noen nye. Vår regionen består av Norge, Sverige, Danmark, Finland, Færøyene, Island, Estland, Latvia og Litauen.

Tema for samlingen var “Expand”, og dette uttrykker noe vi opplever oss minnet på, nemlig at vi står foran en utvidelse av arbeidet vårt i regionen. For et par år siden opplevde vi at vi skulle fokusere på regionens hovedsteder, og sette oss mål om å etablere arbeid i alle hovedstedene. Fra før hadde vi arbeid i Torshavn, Stockholm, Reykjavik og Riga, mens de andre fem hovedstedene var uten Ungdom i Oppdrag.

I løpet av 2011 har vi lagt fundament for oppstart av arbeid i Oslo, København, Tallinn og Helsinki. Noe av dette er allerede i gang, mens f.eks. Oslo og Helsinki etableres i 2012/2013. Dermed er det bare Vilnius i Litauen som ikke har et permanent UIO-arbeid.

Det oppleves svært tilfredstillende å oppleve at Gud gjør det han sier. Av og til tar det lengre tid enn vi selv skulle ønske, men samtidig gir Herrens tiltale en trygghet på at han har kallt oss og går foran oss. Vi går ofte i fellen med å overvurdere hva vi kan utrette på to år, men samtidig kan vi også undervurdere hva vi kan få til på ti år. Ungdom i Oppdrag har mange yngre ledere som nå går inn i pionerarbeid, unge mennesker som er villige til å gi av sin tid, krefter og talenter for etablere pionerarbeid. Dette er ikke enkelt, og ingenting kommer av seg selv. Samtidig opplever jeg at det er bærekraft i arbeidet. Vår jobb er å plante og vanne… og så er det Herren som skal gi vekst.