Dagene på Hawaii

Vi er omtrent halvveis i oppholdet vårt på Hawaii, og vi nyter gode og lange dager. Denne helgen er det tre uker siden vi ankom, noe som  betyr at vi har litt over tre uker igjen. Vi får tid til mange ting, og tiden går heldigvis sakte.

Vi har blant annet funnet “vår” strand, ca 30 minutters kjøring fra der vi bor. I går var det kanskje 20 personer på stranda, og da var det folksomt, sammenlignet med hvordan det har vært tidligere. Sanden er hvit og vannet lyseblått:-) Ellers er vi innom Ungdom i Oppdrag sitt senter hver dag og spiser lunsj eller middag. Vi har truffet endel nordmenn der, og det sies at det er 55 norske studenter her dette semesteret, noe som faktisk betyr at en av de større norske bibelskolene ligger på Hawaii…

Ellers går dagene med til å skrive på en ny bok. Dette er noe jeg har tenkt på lenge, men ikke helt fått tid til å sette meg ned å gjøre. Nå bruker jeg et par-tre timer hver dag, og skriver kronologisk etter en disposisjon jeg etterhvert fikk definert. Jeg opplever det inspirerende å skrive, det flyter og jeg slipper å streve med å finne ordene. Jeg skriver på norsk, selv om jeg innimellom angrer på at jeg ikke gjør det på engelsk. Bokens arbeidstittel er derimot på engelsk, og er “Traces of Gods heart for the nations in the Old Testament”. Tittelen er nok litt for nerdete, så den blir endret etterhvert. Målet for boken er å fortelle på en enkel måte at misjon finnes på alle sidene i Bibelen. Jeg er ferdig med fem av ni kapitler, og tipper boken blir på ca 250 sider. Med dette tempoet, skal jeg ha et ferdig første, råutkast klart før vi reiser hjem om tre uker. Deretter begynner den store jobben med å velge bort stoff, legge til stoff, sortere, vaske tekst og få innspill fra andre… Utfordringen min er å gjøre ting enkelt, men samtidig ha dybde i innholdet. Ikke lett det der…

Korea får mye fokus her på senteret. I dag startet for eksempel en konferanse om Korea, og gjester fra “hele verden” er på besøk. Her har jeg  møtt mange spennende personer, som for eksempel en president for et universitet i Pyongyang. (Ja, Pyongyang er hovedstaden i nord). Han er en av gjesteforeleserne på konferansen, og har invitert meg til å komme som gjest på universitetet til høsten… Tiden vil vise hva som er mulig å få til.

I tillegg får vi snakke med flere av lederne her, og det er givende og lærerikt. Igjen ser jeg hvilket privilegium det er å få jobbe i denne organisasjonen!

Ellers kan jeg nevne at Åsne blogger mer enn meg, og hun er også mye flinkere med bilder… du kan besøke bloggen hennes her: http://www.marianneleonora.blogspot.com/


Comments

2 responses to “Dagene på Hawaii”

  1. Terje Konradsen Avatar
    Terje Konradsen

    Hei Andreas! Ser du legger igjen digitale spor selv uten operativ epost. Liker det jeg leser i bloggen, ser at oppholdet gjør dere godt. Tror vi også “fant” den stranden.

  2. Jepp, vi koser oss. Nå har jeg også innført twitterfaste – uten å kjenne på noen som helst form for abstinenser:-)